Razowe placuszki z jagodami

Zapraszam Was na pyszne razowe placuszki. Puszyste i bardzo sycące.
Z  jagodami. Na jogurcie naturalny. 



Składniki:
Z przepisu wyszło 9 sztuk.

80 g mąki pszennej razowej*,
40 g mąki pszennej tortowej,
2 łyżki cukru,
1/2 łyżeczki sody,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
1 jajko,
130 g jogurtu naturalnego **,
2 łyżki oleju rzepakowego,
70 g jagód

do podania : jogurt naturalny, miód, jagody

W misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz jagód, 
na koniec wmieszać delikatnie owoce w masę. 
Smażyć na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni.
Podawać z jogurtem naturalnym, miodem i jagodami.

Smacznego.

* u mnie mąka z dużą zawartością otrąb
** użyłam jogurtu o małej zawartości tłuszczu








Popularne posty