wtorek, 29 września 2015

Restauracja Ale wino - Warszawa

Mieliśmy ostatnio kilka naszych okazji do świętowania i chcieliśmy pójść w miejsce z fajnym klimatem i pysznym jedzeniem. Dzięki pomocy Małgosi skusiliśmy się na wybór alewino.pl.
To była świetna decyzja! Małgosiu dziękujemy :)
Piękny letni dzień, przyjemny delikatny wietrzyk i schowane od głównej ulicy stoliki na placu wewnątrz kamienicy! Miejsce, w którym czas zwalnia i można śmiało spędzić tam wiele godzin popijając świetne wina!

Chrupiące kwiaty cukinii, ser kozi, bakłażan, czarna soczewica (28zł)

Naszą przygodę z alewino.pl zaczęliśmy od chrupiących kwiatów cukinii faszerowanymi musem z koziego sera i bakłażana, podane na czarnej soczewicy. Jakie to było cudowne! Chrupiący kwiat cukinii, rozpływający się w ustach i delikatny mus, cudowna soczewica i malutkie cukinie! Raj!

Na drugą turę poszedł tatar! Nie taki zwykły,a może niezwykły? Pyszne połączenia smaków, a w dodatku podany z fantastycznym chlebem z czarnuszką! Wilgotny, ale cudownie chrupiący z zewnątrz! Duet idealny!
Pierwszy raz spotkaliśmy się z takimi smakami w tatarze - z quinoa, marynowaną cebulką i to w hibiskusie! Dla nas to był duży plus - fajnie zmieniona klasyka! Coś innego, coś nowego!

Następnie przyszedł czas na konkrety!
Na tablicy rzucał się w oczy boczek ze świnki złotnickiej - cudowny produkt w pięknej oprawie!
Nie skłamiemy jak powiemy, że od pierwszego kęsa nas zachwycił! Najlepszy boczek jaki jedliśmy!
Idealny! Mięso rozpływało się w ustach!
Tego smaku nie możemy zapomnieć!

Dla kontrastu wybraliśmy dorsza - był bardzo dobry - idealnie przyrządzony, z puree ziemniaczanym, chrupiącymi warzywami i sosem z masłem rakowym! Nic dodać nic ująć! I pewnie gdyby nie ten boczek można byłoby się rozpływać nad tymi smakami, ale boczek przyćmił wszystko!


Alewino.pl będzie miejscem, do którego będziemy z pewnością wracać!
Obsługa była bardzo miła i kompetentna!
To miejsce nas oczarowało! I Wam z całego serca również to miejsce polecamy!


Tatar wołowy, popcorn z komosy ryżowej, młoda cebulka marynowana w hibiskusie, żółtko sherry (43zł)

Dorsz beurre blanc z pomarańczami i masłem rakowym, ziemniak, młode warzywa (60zł)

Boczek ze świnki złotnickiej, zielona fasola, jabłko, cebula (45zł)

Ale Wino Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

4 komentarze :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...