Pieczony łosoś z warzywami i makaronem ryżowym
Dzisiaj mamy dla Was kolejną smaczną propozycję! I powiemy Wam szczerze, że taki typ jedzenia uwielbiamy! Szybko, aromatycznie i pysznie! Dużo warzyw i ten łosoś - rozpływający się w ustach i taki soczysty! Coś pysznego!
Ten wpis to kolejna nasza propozycja przy współpracy ze Smaczną Stroną Tesco - klikając TU możecie zobaczyć wszystkie etapy przygotowania tego dania krok po kroku, razem z naszymi radami jak podać to danie, aby wyglądało ładnie i apetycznie!
Nie ukrywamy wcale, że najlepiej uczyć się od siebie nawzajem i dlatego właśnie Tesco przygotowało dla Was konkurs! Podajcie swoje rady na pięknie podane dania i zgarniajcie najlepsze produkty Tesco Finest - więcej informacji o konkursie znajdziecie TU!
Ten wpis to kolejna nasza propozycja przy współpracy ze Smaczną Stroną Tesco - klikając TU możecie zobaczyć wszystkie etapy przygotowania tego dania krok po kroku, razem z naszymi radami jak podać to danie, aby wyglądało ładnie i apetycznie!
Nie ukrywamy wcale, że najlepiej uczyć się od siebie nawzajem i dlatego właśnie Tesco przygotowało dla Was konkurs! Podajcie swoje rady na pięknie podane dania i zgarniajcie najlepsze produkty Tesco Finest - więcej informacji o konkursie znajdziecie TU!
Składniki:
350 g łososia,
4 łyżki syropu klonowego,
4 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki sosu ostrygowego,
2 łyżki oleju,
suszone płatki chili
350 g łososia,
4 łyżki syropu klonowego,
4 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki sosu ostrygowego,
2 łyżki oleju,
suszone płatki chili
Warzywa:
3 małe kolorowe cukinie,
100 g zielonego groszku,
4 kolorowe marchewki,
30 g świeżego szpinaku,
1 papryczka chili,
dymka,
2-3 łyżki sosu ostrygowego,
2-3 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka sosu hoisin,
1 łyżka sosu sriracha,
1 łyżka sosu rybnego,
2 łyżki oleju
100 g zielonego groszku,
4 kolorowe marchewki,
30 g świeżego szpinaku,
1 papryczka chili,
dymka,
2-3 łyżki sosu ostrygowego,
2-3 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka sosu hoisin,
1 łyżka sosu sriracha,
1 łyżka sosu rybnego,
2 łyżki oleju
dodatkowo:
100 g makaronu ryżowego,
szczypior,
świeża kolendra,
czarny sezam
100 g makaronu ryżowego,
szczypior,
świeża kolendra,
czarny sezam
W miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie sosy i chili, dodaj wcześniej umytego i osuszonego łososia, a następnie obtocz go w marynacie.
Warzywa pokrój w słupki, szpinak umyj i osusz, a dymkę drobno posiekaj.
Szczypior pokrój w cienkie skośne paseczki.
Szczypior pokrój w cienkie skośne paseczki.
Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni i piecz łososia przez około 15 minut.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju wrzuć marchewkę i cukinię, po chwili dodaj groszek, dymkę, papryczkę chili i szpinak. Następnie dodaj wszystkie sosy i całość smaż jeszcze przez chwilę.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju wrzuć marchewkę i cukinię, po chwili dodaj groszek, dymkę, papryczkę chili i szpinak. Następnie dodaj wszystkie sosy i całość smaż jeszcze przez chwilę.