Razowo - owsiane crumble z owocami
W upałach piekłam to crumble wieczorem, kiedy wystygł wkładałam do lodówki - schłodzony z zimnym jogurtem naturalnym był wspaniałą przekąską, deserem czy nawet drugim śniadaniem! Teraz kiedy jest już kilka stopni mniej ciesze się lekko ciepłymi owocami również z dodatkiem jogurtu - uwielbiam to połączenie smaków!
Kruszonka jest pyszna, jeśli chcecie żeby było jej więcej zróbcie z półtorej porcji ;)
Składniki:
800 g nektarynek i brzoskwiń - obranych i wypestkowanych,
150 g jeżyn,
ew. 1-2 łyżki cukru trzcinowego
Kruszonka:
40 g mąki razowej,
30 g płatków owsianych zwykłych,
2 łyżki cukru trzcinowego,
1 opakowanie cukru waniliowego,
45 g masła
Umyte i oczyszczone owoce mieszam razem z cukrem, układam w naczyniu żaroodpornym.
W miseczce umieszczam wszystkie składniki kruszonki i rozdrabniam je palcami.
Owoce pokrywam powstałą kruszonką, wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekę ok. 30 minut.
W miseczce umieszczam wszystkie składniki kruszonki i rozdrabniam je palcami.
Owoce pokrywam powstałą kruszonką, wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piekę ok. 30 minut.
Smacznego :)