czwartek, 15 maja 2014

Twarożek z warzywami

Twarożek z warzywami to obowiązkowa wiosenna pozycja. Zaczyna się robić ciepło, słoneczko pięknie świeci, pojawiają się pierwsze nowalijki. Czy jest o tej porze coś lepszego niż świeżutka kromka pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem? Z rzodkiewką, pomidorem czy ogórkiem? Dobrej jakości twaróg, śmietana,  chrupiące i pełne niesamowitego aromatu warzywa! Pyszności!



Składniki:

twaróg,
śmietana,*
szczypiorek,
rzodkiewki,
pomidorki,
sól, pieprz

ew. ogórek, kiełki

Twarożek włożyć do miseczki i rozdrobnić przy pomocy widelca, dodać śmietany, drobno pokrojonego szczypiorku oraz rzodkiewki, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Podać z pokrojoną rzodkiewką i pomidorkami. Możemy dodać plasterki ogórki. Całość posypać kiełkami.

Smacznego :)

* śmietanę często mieszam pół na pół z jogurtem naturalnym, aby twarożek był lżejszy




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...