Twarożek z warzywami
Twarożek z warzywami to obowiązkowa wiosenna pozycja. Zaczyna się robić ciepło, słoneczko pięknie świeci, pojawiają się pierwsze nowalijki. Czy jest o tej porze coś lepszego niż świeżutka kromka pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem? Z rzodkiewką, pomidorem czy ogórkiem? Dobrej jakości twaróg, śmietana, chrupiące i pełne niesamowitego aromatu warzywa! Pyszności!
Składniki:
twaróg,
śmietana,*
szczypiorek,
rzodkiewki,
pomidorki,
sól, pieprz
ew. ogórek, kiełki
Twarożek włożyć do miseczki i rozdrobnić przy pomocy widelca, dodać śmietany, drobno pokrojonego szczypiorku oraz rzodkiewki, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Podać z pokrojoną rzodkiewką i pomidorkami. Możemy dodać plasterki ogórki. Całość posypać kiełkami.
Smacznego :)
Podać z pokrojoną rzodkiewką i pomidorkami. Możemy dodać plasterki ogórki. Całość posypać kiełkami.
Smacznego :)
* śmietanę często mieszam pół na pół z jogurtem naturalnym, aby twarożek był lżejszy