Kanapka ze szparagami i wędzonym łososiem
Zastanawiam się jakie produkty zawsze kupujecie?! Bez jakich rzeczy nie jesteście sobie wyobrazić cotygodniowych zakupów? U mnie zawsze, ale to zawsze w największej ilości są warzywa!
Nie może zabraknąć cukinii, pomidorków, bakłażana, szpinaku, marchewki, pieczarek ... lista jest długa! Zawsze głupieje z zachwytu jak widzę stosy warzyw i owoców, chce mieć wszystko!
Nie umiem koło nich przejść tak zupełnie obojętnie!
Zawsze poprawiają mi nastrój - swoimi kolorami, więc kiedy masz gorszy dzień zrób sobie kolorową kanapkę ze wszystkim tym co lubisz! Ma być kolorowa i piękna! Dzięki niej masz poczuć się rozpieszczony/a. :)
Mnie rozpieszczały surowe szparagi, pomidorki, zielony groszek, świeży szpinak, ricotta i wędzony łosoś.
Pysznie, kolorowo i taak smacznie!
Pysznie, kolorowo i taak smacznie!
Składniki:
mała bagietka,
mała bagietka,
2-3 szparagi,
garstka ugotowanego zielonego groszku,
garstka świeżych liści szpinaku,
kilka pomidorków koktajlowych,
plaster wędzonego łososia,
ricotta,
oliwa z oliwek,
sól, pieprz,
sok z cytryny / ocet winny
Szparagi, pomidorki i szpinak należy dokładnie umyć i osuszyć. Oczyszczone szparagi należy pociąć na wstążeczki za pomocą obieraczki do warzyw, włożyć do miseczki polać oliwą i skropić sokiem z cytryny bądź octem winnym.
Bagietkę smarujemy ricottą, układamy wędzonego łososia, listki świeżego szpinaku, groszek, przepołowione pomidorki oraz wstążeczki szparagów. Doprawić do smaku. Gotowe!
Smacznego! :)
Bagietkę smarujemy ricottą, układamy wędzonego łososia, listki świeżego szpinaku, groszek, przepołowione pomidorki oraz wstążeczki szparagów. Doprawić do smaku. Gotowe!
Smacznego! :)