czwartek, 18 lipca 2013

Razowe placuszki z jagodami

Zapraszam Was na pyszne razowe placuszki. Puszyste i bardzo sycące.
Z  jagodami. Na jogurcie naturalny. 



Składniki:
Z przepisu wyszło 9 sztuk.

80 g mąki pszennej razowej*,
40 g mąki pszennej tortowej,
2 łyżki cukru,
1/2 łyżeczki sody,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
1 jajko,
130 g jogurtu naturalnego **,
2 łyżki oleju rzepakowego,
70 g jagód

do podania : jogurt naturalny, miód, jagody

W misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz jagód, 
na koniec wmieszać delikatnie owoce w masę. 
Smażyć na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni.
Podawać z jogurtem naturalnym, miodem i jagodami.

Smacznego.

* u mnie mąka z dużą zawartością otrąb
** użyłam jogurtu o małej zawartości tłuszczu








14 komentarzy :

  1. Jejku jak pysznie wygladaja! Szybkie weekendowe sniadanie! Hmmmm...do tego pyszna herbata earl grey
    Pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, idealne na weekendowe śniadanko :) Dziękuje ci serdecznie :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. wszystko co jagodowe biorę w ciemno :) pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :) Trzeba korzystać z jagód :) Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  3. Pychotka i do tego jeszcze zdrowa:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prawda :) Trzeba korzystać z sezonowych darów :) Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  4. wyglądają przepysznie! a do tego z mąki razowej... i jeszcze w połączeniu z jagodami:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki wielkie! Są bardzo smaczne! Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. Dziękuje :) Ciesze się! Pozdrawiam :)

      Usuń
  6. Odpowiedzi
    1. Uwielbiam letnie śniadania, tyle możliwości i z warzywami i z owocami :) Miodzio :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  7. Placuszki z jagódkami, pychota!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, pychotka :) Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń