Razowe placuszki z jagodami
Zapraszam Was na pyszne razowe placuszki. Puszyste i bardzo sycące.
Z jagodami. Na jogurcie naturalny.
Z jagodami. Na jogurcie naturalny.
Składniki:
Z przepisu wyszło 9 sztuk.
80 g mąki pszennej razowej*,
40 g mąki pszennej tortowej,
2 łyżki cukru,
1/2 łyżeczki sody,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
1 jajko,
130 g jogurtu naturalnego **,
2 łyżki oleju rzepakowego,
70 g jagód
do podania : jogurt naturalny, miód, jagody
W misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki oprócz jagód,
na koniec wmieszać delikatnie owoce w masę.
Smażyć na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni.
Podawać z jogurtem naturalnym, miodem i jagodami.
Smacznego.
Podawać z jogurtem naturalnym, miodem i jagodami.
Smacznego.
* u mnie mąka z dużą zawartością otrąb
** użyłam jogurtu o małej zawartości tłuszczu
** użyłam jogurtu o małej zawartości tłuszczu