środa, 26 marca 2014

Marynowane pałki kurczaka

Kolejna propozycja na szybki i bardzoo smaczny obiad! Dobrze przyprawiony kurczak, chrupiący z zewnątrz i soczysty w środku - czego chcieć więcej? Serdecznie zapraszam :) 



Składniki:

500 g pałek kurczaka,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1/2 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczki wędzonej papryki,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
szczypta pieprzu cayenne,
sok z 1 limonki,
pieprz


Kurczaka umyć, oczyścić i wysuszyć. W miseczce połączyć ze sobą składniki marynaty. Kurczaka umieścić w woreczku strunowym, włożyć przygotowaną marynatę, zamknąć woreczek i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanego kurczaka (w woreczku) włożyć do lodówki, na minimum 30 minut - choć najlepiej na 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy około 45-50 minut. 

Smacznego. 


2 komentarze :

  1. Pałki aż się proszą o schrupanie ,wspaniały blog ,czuje się zainspirowana do tworzenia ,,starych-nowych ,, dań ,dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają tak smacznie, ze chciałby się zjeść Twoje zdjęcie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...