Marynowane pałki kurczaka
Kolejna propozycja na szybki i bardzoo smaczny obiad! Dobrze przyprawiony kurczak, chrupiący z zewnątrz i soczysty w środku - czego chcieć więcej? Serdecznie zapraszam :)
Składniki:
500 g pałek kurczaka,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1/2 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczki wędzonej papryki,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
szczypta pieprzu cayenne,
sok z 1 limonki,
pieprz
Kurczaka umyć, oczyścić i wysuszyć. W miseczce połączyć ze sobą składniki marynaty. Kurczaka umieścić w woreczku strunowym, włożyć przygotowaną marynatę, zamknąć woreczek i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanego kurczaka (w woreczku) włożyć do lodówki, na minimum 30 minut - choć najlepiej na 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy około 45-50 minut.
Smacznego.