sobota, 19 kwietnia 2014

Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami i ricottą.

Ostatnie małe zakupy, ostatnie przygotowania. Jeszcze mała propozycja, może akurat komuś z Was się przyda! Jajka faszerowane z ricottą, suszonymi pomidorami i długo dojrzewającą szynką!  

Kochani, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy Wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt. 
Samych pięknych chwil spędzonych z najbliższymi i dużo słońca :) 




Składniki:

3 jajka,
3 łyżeczki ricotta,
suszone pomidory w zalewie,
szynka, np. serrano,
1 pełna łyżeczka majonezu,
sól, pieprz,
bazylia, ew. szczypiorek, czy natka pietruszki

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żółtka rozdrobnić widelcem lub przetrzeć przez sito, dodać pokrojone suszone pomidory, drobno pokrojoną szynkę, ricottę, majonez i całość doprawić do smaku. Napełnić połówki jajek farszem i schłodzić. Podać np. z roszponką i świeżym pieczywem.

Smacznego :)



5 komentarzy :

  1. Ale mi się podoba farsz:) moje smaki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie te jajka wyglądają: )
    Wesołych Świąt; ))

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie dzisiaj z groszkiem, ale takie tez pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetycznie wyglądają. :) Wesołych, zdrowych i spokojnie spędzonych Świąt Wielkiej Nocy! ;*

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...