czwartek, 17 kwietnia 2014

Wiosenne faszerowane jajka

Taka pyszna, wiosenna propozycja. Jajka faszerowane z łososiem, rzodkiewką i kiełkami, idealne na Wielkanocne śniadanie. 



Składniki:

jajka,
wędzony łosoś,
kilka rzodkiewek,
kiełki - u mnie rzodkiewki i brokuła,
cienki szczypiorek,
majonez,
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i przeciąć na pół. Żółtka przetrzeć przez sitko, albo rozdrobnić przy pomocy widelca. Łososia bardzo drobno pokroić, drobno posiekać cienki szczypiorek, rzodkiewki zetrzeć na maleńkiej tarce (na kilka połówek jajek 2-3 sztuki). Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą w miseczce, dodać majonez, doprawić do smaku.
Podać posypane kiełkami i udekorowane plasterkami rzodkiewki, fajnie smakuje podane z roszponką i świeżym pieczywem. 

Smacznego :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...